perjantai 29. joulukuuta 2017

Hyvää ja Halpaa

Jostain netistä luin kirjasta HYVÄÄ JA HALPAA. Ruokareseptejä ja vinkkejä. Tein varauksen kirjastoon ja minun edelläni oli 20-30 varaajaa. Sain kirjan heti joulun jälkeen. Kirja maksaa noin parikymppiä, joten rahaa sekin on ja kirjastosta saa kirjan ilmaiseksi lainaan.

Onko enää tänä päivänä keittokirjoille tarvetta, kun netistä löytää miljoona repseptiä nopeasti. Nuoruudessani keittokirjoja harrasti. Omistan kyllä vuosituhannen vaihteen Kotiruoka-keittokirjan painoksen, jossa on perusreseptejä. Äidilläni on sama kirja 1960-luvun painoksena. Myös minun hyllyyni on kulkeutunut 1964 vuoden Maija keittää -keittokirja, joka on ihan hauskaakin luettavaa. 

Hyvää ja Halpaa-kirjan voisin antaa lahjaksi nuorelle, joka muuttaa kotoaan pois. Itseni ikäiselle ihmiselle siinä ei juuri uusia vinkkejä ollutkaan. Kirja on ehkä enemmänkin reseptikirja. Ainoa uusi juttu oli, että on kukkakaaliriisiä. Siis kukkakaalia käytetään riisin sijaan. Olisiko tämä sitten terveellisempää kuin aito riisi, en tiedä. 

Kun minä olin nuori, sain tiedon, että puurontähteet ja perunamuusin tähteet kannattaa hyödyntää. Niin neuvoo tämäkin kirja. Tarjoukset ja kilohinnat kannattaa tarkistaa kaupassa. Pakastaa kannattaa ja marjametsään mennä, jos vain mahdollista. Kannattaa tehdä kerralla isommat erät ja käydä kaupassa harvemmin, niin rahaa ei kulu heräteostoksiin. Suunnitelmallisuus on kaiken aa ja oo. 
No, minä en kokenut mitään ahaa-elämystä kirjaa lukiessani, mutta, mutta, mutta.
Kaikki eivät voi kaikesta pitää ja ihmettelen, miten kirja on niin suosittu aikana, jolloin kaikki reseptit ovat netin kautta selattavissa. Maksaisinko kirjasta parikymppiä? En maksaisi. 

Essi Määttä ja Sari Rito/Otava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti